Logo
Tervetuloa, Vieras
Käyttäjätunnus: Salasana: Muista minut

AIHE: Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakoti ry

Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakoti ry 4 vuotta 4 kuukautta sitten #327

  • BrokeBackMountainMan
  • BrokeBackMountainMan hahmo
  • Poissa
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 195
5.12.2016 oli suuri päivä kampanjallemme!

Ryhmä kampanja-aktiiveja kävi luovuttamassa Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakoti ry:lle tavaralahjoituksen, joka sisälsi monenlaista. Lahjoitus piti sisällään television, leffalippuja, askartelutarvikkeita, lautapelejä sekä muuta tarpeellista tavaraa.

Lahjoitusta oli tukemassa Bio Vuoksi, Kisa Imatra ja K-citymarket Imatra, erittäin suuret kiitokset isosta osallistumisesta. KIITOS

Kiitokset myös kaikille kampanjamme 2016 Kummeille sekä kaikille kampanjaan osallistuneille.
Yhdessä myö ollaan tämäkin aikaan saatu!!!
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.

Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakoti ry 4 vuotta 4 kuukautta sitten #328

  • BrokeBackMountainMan
  • BrokeBackMountainMan hahmo
  • Poissa
  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 195
Tässä kuvaus Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakoti ry:n toiminnasta.

VUOKSENLAAKSON ENSI- JA TURVAKOTI RY

Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakoti ry on lastensuojelutyötä sekä kehitysvammaisten aikuisten palveluasumista tuottava järjestö, joka on sekä Ensi- ja turvakotienliiton että Kehitysvammaliiton jäsen. Yhdistys on perustettu 8.3.1948.
Toiminnassamme noudatamme Ensi- ja turvakotienliiton jäsenyhdistysten yhteisiä arvoja, jotka ovat osallisuus, turvallisuus, oikeudenmukaisuus, inhimillisyys ja rohkeus. Lisäksi Palvelukoti Vuokon toiminnalle on määritelty ovat arvot. Työtämme ohjaa Ensi- ja turvakotienliiton eri toiminnoille määritellyt laatukriteerit.
Kehitysvammatyössä painopistealueenamme on ikääntyvien kehitysvammaisten yksilöllisten tarpeiden huomioiminen. Erityisesti kiinnitämme huomiota toimintakyvyn ylläpitoon ja säilymiseen.
Avopalvelutoiminnassa yhteistyökumppaneitamme ovat Imatran kaupunki, Imatran seurakunta, Imatran Seudun Pelastakaa lapset ry, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri, Monikulttuurinen toimintakeskus Kipinä ja Helsingin kaupungin sekä Vantaan kaupungin lapsiperhepalvelut. Lisäksi teemme yhteistyötä Etelä-Karjalan perhetyön kehittämisyhdistyksen kanssa. Sen Jussi -työhön voimme ohjata asiakasperheidemme aikuisia väkivallantekijöitä.
Tärkeänä osana yhdistyksen toimintaan kuuluu vapaaehtoistyö; vertaistukena /kokemusasiantuntijana toimimismahdollisuus, yhdistyksen jäsenenä vaikuttamismahdollisuus sekä yhdistyksen toiminnan tukeminen. Vapaaehtoiset järjestävät myös erilaista virkistystoimintaa palvelukodin asukkaille.
Haemme Raha-automaattiyhdistykseltä toiminta-avustusta avopalvelutoimintaan ja päiväryhmä Liekun toimintaan sekä lisäksi Eksotelta avustusosuutta Liekun toimintaan.
Vuoksenlaakson Ensi- ja turvakodin päiväryhmä Liekku on osa Ensi- ja turvakotien liiton vaativan vauvaperhetyön valtakunnallista kehittämistyötä. Päiväryhmä toimii osana lapsiperhepalveluverkostoa tavoitteenaan lapsiperheen arjen ja voimavarojen suunnitelmallinen tukeminen sekä lapsen ja vanhemman vuorovaikutuksen kehittäminen. Päiväryhmätoiminta suunnataan äideille ja perheen vauvaikäisille (0-2 v) lapsille.

Tapaamispaikkatoiminnassa tuotamme palvelua, joka mahdollistaa lapsen ja hänestä erossa asuvan vanhemman turvallisen tapaamisen. Tapaamiset voivat olla valvottuja tai tuettuja. Tarjoamme myös mahdollisuuden valvottuihin vaihtoihin. Vuonna 2017 meillä on aiempien vuosien tapaan mahdollista toteuttaa viikonlopun mittaisia tuettuja perhetapaamisia.
Eroneuvotoiminnassa eroamassa olevat tai eronneet vanhemmat saavat tukea erokriisin käsittelyyn, eron jälkeisen yhteistyövanhemmuuden kysymyksiin ja lapsen näkökulmaan erossa. Eroneuvon ohjaa Ensi- ja turvakotienliiton menetelmäkoulutuksen käynyt vetäjä yhdessä vapaaehtoistyöntekijöiden kanssa. Neuvokahvila on vapaamuotoinen kohtaamispaikka eronneille vanhemmille ja toimintaa toteuttavat vapaaehtoistyöntekijät. Vapaaehtoistyöntekijät ovat itse eron läpikäyneitä aikuisia.
Huomaa lapsi –toiminta on imatralainen malli tukea perheitä, joissa on päihdeongelmaa. Toiminta on ammatillista, pitkäkestoista ja vertaistukeen perustuvaa ryhmätoimintaa. Työmuodot ovat ryhmädynaamisia sekä toiminnallisia. Kausi alkaa syksyllä ja päättyy keväällä. Osallistumme päihdeongelmaisten perheiden tueksi kehitettyyn Huomaa lapsi - toimintaan yhteistyössä Imatran seurakunnan, Eksoten lapsiperhepalvelujen sekä Imatran seudun Pelastakaa lapset ry:n kanssa.
Lasten yökylä –toiminta on tarkoitettu 3-12 –vuotiaille tytöille ja pojille. Yökylä muodostuu noin kolmen suunnilleen saman ikäisen lapsen ja kahden aikuisen kiireettömästä ajasta yhdessä. Yökylä –toiminta on ammatillista perheiden tukitoimintaa, josta vastaavat sosiaalialan koulutuksen saaneet yhdistyksemme työntekijät.
Avopalveluohjaaja järjestää yhdessä Liekun tai Vuokon ohjaajan kanssa lasten avointa päiväkotitoimintaa, jonka tavoitteena on tarjota lapsille mukavaa, kiireetöntä yhdessäoloa ja mielekästä tekemistä turvallisessa kodinomaisessa ympäristössä turvallisten aikuisten seurassa. Samalla voimme antaa vanhemmille mahdollisuuden hengähtää hetken arjen keskellä.
Ensi- ja turvakotienliitto pitää yllä nettiturvakotia, joka auttaa väkivallan kaikkia osapuolia. Nettiturvakodissa voi keskustella joko ammattiauttajan tai samaa kokeneen vertaisen kanssa. Liitto kouluttaa työntekijät sekä vapaaehtoiset toimimaan nettiturvakotipäivystäjinä. Nettiturvakoti turvaa perheen tilannetta myös erotilanteessa tarjoamalla keskustelutukea eron kohtaamiseen ja käsittelyyn sekä eron jälkeisen vanhemmuuden kysymyksiin ja lasta koskeviin teemoihin. Nettiturvakodissa järjestetään ryhmächatteja sekä kahdenkeskisiä keskusteluja ja vertaiskeskusteluja. Avopalveluohjaaja osallistuu nettiturvakotipäivystykseen.
Rekisteröitymättömät käyttäjät eivät voi kirjoittaa viestejä.
Sivu luotiin ajassa: 0.189 sekuntia
Toteutus: Kunena foorumi
Alaviiri
Lato