Logo

Karelia Tractors ryn synty ja historia

 

Syksyllä 2012 kaverukset Antti ja Jarkko istuivat saunan lauteilla miettien, mikä olisi sellaista kivaa puuhaa jota olisi mukava tehdä yhdessä ja miksei isommallakin porukalla. Näin sai alkunsa Karelia Tractors -klubi.

 

Klubin pääasiallinen tarkoitus on traktoriperinteen vaaliminen ja tärkein tapahtuma on vuosittain Vappuna järjestettävä Traktorimarssi. Klubin tavoitteena on edistää ja levittää traktoriperinnettä kunnostamalla ja käyttämällä myös niitä vanhempia traktoreita. Klubin tapahtumissa on ollut ajelemassa yli 60 vuotiaita traktori”vanhuksia” ja koko liuta uudempiakin traktoreita.

 

Vuoden 2013 traktorimarssiin osallistui 27 traktoria ja yleisöä oli noin 100.

Vuoden 2014 traktorimarssiin osallistui 37 traktoria ja yleisöä oli noin 300.

 

Vuoden 2015 alkupuolella voimistui ajatus klubin rekisteröimisestä ja perustamiskirja sekä rekisteröimishakemus sääntöineen laadittiin ja lähetettiin patentti- ja rekisterihallitukseen. Yhdistys sai virallisen ry-statuksen 24.4.2015 juuri sopivasti ennen traktorimarssia.

 

Yhdistyksen uudenlainen aktivoituminen lisäsi mukavasti pöhinää ja puhetta toiminnasta ja etenkin Traktorimarssista.

 

2015 traktorimarssiin osallistui 57 traktoria ja yleisöä oli menossa mukana noin 600-900!!!!

 

 Markkinointi ja mainostaminen facebookin ja puskaradion avulla alkoivat tuottaa tulosta.

 

 9.5.2015 pidettiin perustavanlaatuinen yleiskokous, jolloin yhdistys sai ensimmäisen virallisen hallituksen ja muut tarpeelliset toimijat. Alkoi uudenlainen tulevaisuuden luominen

 vain taivas on rajana (jos sekään) -mentaliteetilla!!!

 

Aiempien mainostus keinojen (facebook sekä puskaradio) lisäksi
 avautui kesällä 2015 Klubimme kotisivut, jotka oman markkinointimme lisäksi antaa lisää näkyvyyttä myös yhteistyökumpaneillemme.

 

2016 Traktorimarssiin osallistui 65 traktoria

ja yleisöä 700-1000!!!!

 

 1.5.2016 Traktorimarssin yhteydessä julkistettiin Klubimme

Traktoristit ei kiusaa -kiusaamattomuus ja hyväntekeväisyyskampanja.

Kampanja lähti käyntiin vauhdilla ja mukaan toimintaan on lähtenyt

koko joukko kummeja sekä muita tukijoita.

Klubillemme myönnettiin 19.11.2016 Imatran seudun Pelastakaa Lapset ry:n

Vuoden Lapsellinen Teko 2016 palkinto.

 

 

1.5.2017 marssittiin taas!

Traktorimarssi 2017 oli arvoisensa tapahtuma johon osallistu 51 traktoria kuskeineen ja yleisöä vähintään edellisvuotinen määrä.

Buffetin hoitaminen annettii Ruokolahden Palloseuran D-12 junioreiden ja heidän taustajoukkojensa vastuulle. Kyseisen kaltainen nuorisotyö sai positiivista palautetta ja kassaan kertyneet rahat on hyvä lisä joukkueen toiminnalle.

 

 

Vapun Traktorimarssi on edelleen vuoden tärkein tapahtuma, mutta sen lisäksi klubi on esillä aktiivisesti myös muiden tahojen järjestämissä yleisötapahtumissa ja järjestää itse pienempimuotoisia traktorimarsseja lähialueella ja miksei kauempanakin.

 

 

Mukaan toimintaan pääsee kuka tahansa ikään, kokoon, sukupuoleen tai asuinpaikkaan katsomatta osallistumalla erilaisiin talkoisiin, tapahtumiin yms. toimintaan.

 

Jäseneksi pääsemisen ainoat perusteet ovat:

1. Omistaa traktori

2. Olla hyvä tyyppi

 

Tällä hetkellä klubissa on noin 70 jäsentä ja mukavan kokoinen aktiiviporukka jäsenten lähipiiristä apuna ja tukena kaikessa Tractorsien toiminnassa.

Alaviiri
Lato